Midnight Blue Birds wint de Karen Vernimmen award.

Dit jaar waren we samen met 10 andere Gentse organisaties/bands geselecteerd voor de Karen Vernimmen Prijs. Na een tof gesprek met de jury vorige week over al onze dromen en toekomstplannen gingen we gisteren vol hoop naar de uitreiking.

Het werd heel spannend voor ons want we vonden dat we ons tussen een selectie van heel goede kandidaten bevonden. Maar om 21:30 kwam dan de verlossende aankondiging:

De eerste Laureaat van De Karen Vernimmen Prijs is Midnight Blue Birds!

We zijn ongelofelijk blij met de prijs en willen graag de organisatie bedanken, en al onze fans en friends voor de steun en hun enthousiasme!

Een woordje van de jury:

“De jury was onder de indruk van jullie enthousiasme, jullie gedrevenheid om dit genre, de vocale swingjazz, naar de mensen te brengen en om jullie kwalitatief en artistiek te perfectioneren. Jullie zijn ook een echte live act. Op welke locatie jullie ook spelen, jullie stralen meteen een présence uit die mensen aantrekt. Jullie creëren een vrolijke sfeer : “happiness rondstrooien” is dan ook één van jullie voornaamste betrachtingen. Wij als jury menen dat jullie daar met overtuiging in slagen, en dat jullie publiek dat ook in de toekomst zal blijven bevestigen. We kijken in het bijzonder uit naar de realisatie van jullie toekomstplannen. Jullie hebben een duidelijk idee van waar je naartoe wil. Uitbreiding van jullie repertoire en het creëren van een eigen muziektheatrale show met als thema de vocale swingjazz. De jury apprecieert met name jullie bedoeling om ook kinderen te laten kennismaken met dit rijke, maar vrij onbekende genre. Dit is een origineel en bewonderenswaardig project. We wensen jullie daar alle succes bij, en hopen dat we jullie met deze erkenning een klein duwtje in de rug kunnen geven.”

15171006_851343921675538_6687025919756224063_n